úterý 24. listopadu 2015

Vegetariánský trojboj - Těstoviny s modrým sýrem

Opražené vlašské ořechy a šalvěj – dvě ingredience, které by mě nenapadlo využít a které toto jídlo, v kombinaci s modrým sýrem, chuťově výrazně povznesly.

4 porce, čas: 35 minut

Nachystáme si:

400 g penne těstovin, 25 g másla, 1 cibule nakrájená na tenké plátky, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 lžíce čerstvých nebo sušených lístků šalvěje (Konečně jsem využila nasušenou šalvěj ze zahrádky, kterou jinak využíváme jenom jako kloktadlo. Tuto ingredienci rozhodně nevynechávejte - dodává jídlu vynikající chuť. Pokud nemáte, je možné koupit šalvějový čaj.), 100 g sýra s modrou plísní nakrájeného na kostičky, hrst opečených vlašských ořechů

Postup:

Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm dozlatova cibuli. Přidejte česnek a šalvěj a opékejte další 2 minuty, pak stáhněte z ohně. Slijte těstoviny, promíchejte s opečenou cibulí, kostičkami sýra a smetanou. Krátce povařte. Posypte ořechy a podávejte.


 


Zdroj receptů: Magazín Albert 11/2015

Žádné komentáře:

Okomentovat