4 porce, čas: 35 minut
Nachystáme si:
400 g penne těstovin, 25 g másla, 1 cibule nakrájená na tenké plátky, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1 lžíce čerstvých nebo sušených lístků šalvěje (Konečně
jsem využila nasušenou šalvěj ze zahrádky, kterou jinak využíváme jenom jako
kloktadlo. Tuto ingredienci rozhodně nevynechávejte - dodává jídlu vynikající
chuť. Pokud nemáte, je možné koupit šalvějový čaj.), 100 g sýra s modrou plísní nakrájeného na kostičky, hrst opečených vlašských ořechů
Postup:
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V pánvi
rozpusťte máslo a opečte na něm dozlatova cibuli. Přidejte česnek a šalvěj a
opékejte další 2 minuty, pak stáhněte z ohně. Slijte těstoviny, promíchejte s
opečenou cibulí, kostičkami sýra a smetanou. Krátce povařte. Posypte ořechy a podávejte.
Zdroj receptů: Magazín Albert 11/2015
Žádné komentáře:
Okomentovat